Променят движението по Крайбрежната  Варна, става ясно от фейсбук страницата

...
Променят движението по Крайбрежната  Варна, става ясно от фейсбук страницата
Коментари Харесай

Областната комисия за безопасност на движението въвежда забрани за движение на коли по Крайбрежната алея във Варна

Променят придвижването по Крайбрежната  Варна, излиза наяве от фейсбук страницата на зам.- регионалния шеф на града Павел Попов:

" Преди минути завърши съвещанието на Областната комисия за сигурност на придвижването във Варна, на което бяха прегледани оферти за метаморфоза на придвижването по крайбрежната дамба. Представители на Държавна Агенция „ Безопасност на придвижването по пътищата “ показаха мнение, че оборудването въобще не е предопределено за авто превоз и не може да бъде част от уличната мрежа на град Варна. Представители на общинската администрация дадоха отговор с изказванието, че дамбата е включена в уличната регулация и общия организационен проект на града и въпреки че не дава отговор на заложените параметри, може да продължи да извършва обслужващи функционалности.

В последна сметка, по предложение на Областна администрация Варна, членовете на комисията одобриха единомислещо решение, че до изясняване на разминаванията в мненията на институциите, в полза на жителите е основаване на краткотрайна организация на придвижването със следните съществени характерности:

- Забранява се придвижването на МПС в сектора сред Рибарски плаж и кръговото кръстовище на втора буна. Тротоарът към плажа, който до момента беше употребен като паркинг, се обособява извънредно за придвижване на пешеходци. Част от пътното платно ще бъде обособена като велоалея.

- В сектора сред кръговото кръстовище на втора буна и началото на крайбрежната дамба (посока север) да се обособи пешеходна алея с задоволителна широчина, като бъде разрешено паралелно паркиране на коли (вместо досегашното перпендикулярно, което заема целия тротоар). Новоизграденият паркинг към ската ще продължи да се употребява по предопределение, приемайки че ще е налице положителната воля на притежателя на частния парцел. Отсечката от дамбата по продължение на паркинга остава затворена за придвижване.

- В стръмната права от северния завършек на дамбата до началото на Станчовата алея да бъде самостоятелен тротоар за пешеходци с задоволителна широчина.
Решенията на комисията имат целесъобразен темперамент. Предстои издаване на заповед, която да уреди използването им.

Благодаря на всички, които ще оценят значимостта на това решение. И изключително на тези, които способстваха за реализирането му. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР